Kidsproof

Hier vind je de lekkerste en makkelijkste Kids-proof recepten. Dat betekend niet dat ze alleen lekker zijn voor kinderen natuurlijk. 

Kies voor lekker, gezond, gevarieerd en makkelijk. Dan blijft er meer tijd over om te genieten met elkaar. 

 


Mac & Cheese

Nodig:

200 gram volkoren macaroni

300 ml melk

3 eetl bloem

1 eetl (room)boter

400 gram bloemkoolrijst

1 blikje tonijn (of vlees naar keuze)

175 gram geraspte kaas

nootmuskaat

peper en zout

Bereiden:

Kook de macaroni

verwarm de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Gaar dit 2 min door.

voeg de melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg dan 100 gram van de geraspte kaas toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

meng de macaroni met de (rauwe)bloemkool en de kaassaus.

Doe alles in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.

zet in de oven voor 30 min op 200 graden.


supergezonde lasagne

Nodig:

Maak de saus zoals hier: SLOW food

Voor de Bechamelsaus:

40 gram (room)boter

40 gram bloem

500 ml melk

Verder:

Lasagnebladen

75 gram gerapste kaas

peper, zout en (verse)nootmuskaat

Bereiden

Maak de saus zoals hier: SLOW food

Bechamelsaus:

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat dit 5 min garen.

Voeg dan beetje voor beetje de melk toe tot je een mooie dikke saus hebt. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat

Maak laagjes van saus, lasagnebladen, Bechamelsaus en eindig met Bechamelsaus en geraspte kaas.

Zet voor 35-40 min in de oven op 180 graden.


pompoensoep en brood-groenten-kaas bakjes

Nodig:

Voor de bakjes:

Casinobrood zonder korstjes

Groenten naar keuzen(ik gebruikte broccoli en tomaat)

Mozzarella 

Parmezaanse kaas

Voor de soep:

Zakje gesneden pompoen (of halve pompoen gesneden en geschild)

1 ui

2 knoflook tenen

1 tl kerrie

1 tl kurkuma

1 tl zout

1/2 tl gemalen komijnzaad

1/2 tl Laos.

Grote eetl crèmefraîche 

Bereiden:

Fruit de ui en knoflook. Voeg de pompoen en kruiden toe en bak 5 min op hoog vuur.

Voeg zoveel water toe dat de pompoen nét onder water staat.

Laat 15 min koken.

Maak glad met de staafmixer.

Roer de crèmefraîche erdoor.

 

Het broodbakje; snijd de korsten van het brood. Maak het brood plat met de deegrolller en plaats in een muffinvorm.Voeg groenten toe, mozzarella en een klein beetje Parmezaanse kaas. Zet 15 min in de oven van 200 graden.


pasta-ovenschotel

Nodig:

300 gr (penne) Pasta

500 gr gezeefde tomaten

250 gr creme fraiche

Peper en zout

1 tl suiker

200 gr geraspte kaas

250 gr salamiworst in blokjes

1 broccoli

Bereiden:

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking
  2. Kook de broccoli beetgaar (gaart nog een beetje door in de oven)
  3. Meng de gezeefde tomaten met de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout en voeg de suiker toe.
  4. Doe de gekookte pasta in een ovenschaal.
  5. Verdeel daarover de broccoli en de salamiblokjes
  6. Giet de tomaten-cremafriache saus er overheen
  7. Doe de geraspte kaas er overheen
  8. Zet in de oven voor 20-30 min op 200 graden

Tip: heel makkelijk van te voren te maken

pizza / plaattaart met broccoli-pesto

Nodig:

1 pak pizzamix (of evt een kant en klare bodem)

1 broccoli

handje vol pijnboompitjes

100 gram geraspte parmezaanse kaas

olijfolie 

1 teentje knoflook

peper / zout

1 pakje spekjes

1 bol mozzerella 

 

Bereiden:

Maak het pizzadeeg zoals beschreven op het pak (of kies voor kant en klare bodem).

Bak de spekjes en rooster de pijnboompitjes.

Maak een pesto van de broccoli. Maal de rauwe broccoli fijn (met een hakmolen, foodprocessor etc). Voeg de pijnboompitjes en knoflook toe en maal ook mee. Voeg nu olijfolie toe tot er een mooie gladde massa ontstaat. Roer als laatste de kaas er doorheen en maal nog een keer even goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Bedek de bodem van de pizza met de broccoli pesto. Leg daarop stukjes mozzarella en uitgebakken spekjes.

zet voor ongeveer 25 min in de oven op 200 graden.

 

 

zoete aardappel ovenschotel

Nodig:

500 gr geschilde (voorgekookte) aardappelen

400 gr blokjes zoete aardappel

300 gr rundergehakt

Peper/zout

 ½ tl kerrie

150 ml creme fraiche

100 gr geraspte kaas

Scheutje melk

Teentje knoflook

Kleine ui

Bereiden:

  1. Kook de aardappelen en zoete aardappelen samen gaar in een pan
  2. Fruit de ui en de knoflook en voeg gehakt toe
  3. Voeg peper en zout naar smaak toe en voeg de kerrie toe en daarna de crème fraîche.
  4. Giet de aardappelen af en stamp tot een puree, voeg een scheutje melk (of kookvocht) toe.
  5. Maak een laagje puree in een ovenschaal. Giet daarop het gehakt en maak daar bovenop nog een laagje puree.
  6. Strooi de geraspte kaas erop en zet voor 20-30 min in de oven op 180 graden.