KidsProof 2

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 om 13:26

Het liefste willen we natuurlijk allemaal kinderen hebben die alles lusten en met liefde opeten wat jij voor ze gekookt hebt.

De werkelijkheid is helaas vaak niet zo. Jij hebt je best gedaan iets lekkers te maken en de kinderen mopperen dat ze het niet lusten of pikken de groenten er handig tussenuit.

Wat is nou wijsheid? moeten we kinderen net zo lang die groenten voorschotelen tot ze het toch gaan opeten? of moeten we de groenten voortaan maar verstoppen in het eten?

Als je het mij vraagt; Beide! 

Ja! gewoon blijven proberen en blijf die broccoli maar gewoon steeds aanbieden. En Ja! soms is de groenten verstoppen ook helemaal prima, want wat ze niet zien, proeven ze meestal ook niet.

De meeste kinderen vinden pasta wel lekker, maar willen geen groene of rode stukjes erbij, die willen ze er tussenuit vissen en als dat te veel moeite is, laten ze het maar helemaal staan.

Houden je kinderen van pasta? lekker romig en kazig? Probeer dan vooral eens een gezonde Mac & Cheese te maken. Veel kinderen houden wel van Macaroni met kaas, maar ja, heel gezond is het niet. In dit recept voeg ik bloemkoolrijst toe waardoor er bijna een halve kilo groenten in zit. Ik heb het recept gemaakt met tonijn uit blik, maar hou jij er niet zo van? Vervang het voor wat jij lekker vind, zoals spekblokjes, hamblokjes, salami, chorizo of zalm. Doordat de pasta en de bloemkool dezelfde kleur hebben, ziet geen kind dat hij groenten eet.

Jij blij! je kind blij!

 

Het recept vind je hier Kidsproof


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.