To Slowcook or not to Slowcook......

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 13:13

To Slowcook or not to Slowcook…… that’s the question

Ik gebruik hem al een tijdje, mijn slowcooker en heb mensen om me heen ook enthousiast weten te maken.

Maar wat is dat nou eigenlijk; een slowcooker?

De slowcooker is ook wel bekend als de Crockpot, dat is de merknaam voor de meest bekende slowcooker.

Er bestaan vele soorten slowcookers, maar grofweg kan je ze indelen in twee soorten:

  • Een slowcooker met twee standen High en Low
  • Een slowcooker met een timer

Ik gebruik zelf de eenvoudigste slowcooker met twee standen en mis een timer niet.

Maar wat kun je nou met een slowcooker? Nou wat niet eigenlijk? Internet staat vol met heerlijke ideeën en recepten voor de slowcooker.

Je bereid je gerechten door ze langzaam gaar te stoven. Doordat het een gesloten systeem is (de deksel heeft geen gaatje) hoef je maar heel weinig vocht toe te voegen en blijven alle smaken en vitamines in de pan.

Eigenlijk is het zo simpel, gezond en lekker dat ik me wel eens verbaas dat de slowcooker niet bekender is in Nederland.

Je snijd je groenten (en/of vlees) gooit er wat kruiden bij, zet de slowcooker aan en laat maar lekker uren pruttelen.

Heerlijke curry’s of stoofschotels zijn ideaal om te maken in de slowcooker en dat zonder enige moeite. Maar ook heerlijke pasta sauzen en vis is heerlijk uit de slowcooker.

Als ik wat meer tijd heb, dan bak ik eerst het vlees en de groenten even aan in een pan en doe dan alles in de slowcooker. Maar als ik weinig tijd heb, dan doe ik alles rauw in de slowcooker en heel eerlijk gezegd, kan ik het verschil niet echt proeven.

Ik zet de slowcooker ook aan als ik niet thuis ben, het gebruikt net zoveel energie als een gloeilamp en die laat je thuis ook branden.

In de ochtend snijd ik alle groenten (en evt vlees) en zet de slowccoker voor 8 uur op LOW. Als ik dan thuis komt ruikt het huis héérlijk en heb je vers, gezond en heerlijk eten klaar staan, zonder enige moeite. Wie wil dat nou niet???

Hier SLOW food vind je een aantal recepten voor vleesgerechten uit de slowcooker.

Maar ik maak ook regelmatig supergezonde pastasauzen. Zoals deze SLOW food die alleen maar bestaat uit groenten. Heerlijk om lasagne mee te maken.

Ideaal voor kinderen die niet zo goed groenten eten, dus zeker een Kidsproof recept. Dit recept en nog meer Kidsproof recepten lees je op Kidsproof

Mocht je nog vragen hebben over het gebruik of aanschaf van een slowcooker? Stel je vraag gerust hieronder.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.