Zon, wijn en makkelijk eten....

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 11:51

Ik hou er zo van, dit heerlijke zomerse weer, ik zou het heerlijk vinden om in een land te wonen waar het altijd zonnig en warm is (ach wie weet…. Als ik oud(er) en grijs(zer) ben ;))

Op een vrije dag zit ik dan heerlijk in de zon te genieten van een (kook)boek, een tijdschrift of gewoon te genieten met vrienden en/of familie.  Aan het einde van de middag gaat dan vaak de wijn op tafel met een kaasje en een nootje erbij. Heerlijk! Dat zijn de beste en gezelligste dagen van het jaar als je het mij vraagt.

Maar dan rond etenstijd bedenk ik me ineens dat ik toch niet zo’n zin heb in uitgebreid koken, maar dat ik toch wel graag iets gezonds op tafel zet voor de kinderen. Als ik geen kinderen zou hebben, dan zou ik veel vaker (maaltijd) salades eten, maar mijn kinderen houden gewoon niet van zo’n bak sla.

En op deze dagen ontstaan dan de makkelijkste en lekkerste Kidsproof recepten.

Zo bedacht ik laatst bakjes van (oud)brood gevuld met wat groenten, geserveerd met soep. De kinderen vonden het heerlijk. De bakjes konden ze lekker met hun handen opeten en kan je vullen met wat ze zelf lekker vinden.

Soep is sowieso een geweldige manier om je kinderen voldoende groenten te laten eten, zonder dat ze dat zo ervaren.

Bij ons is pompoensoep favoriet, maar ook een romige tomatensoep gaat er altijd wel in.

Eten is ook een beleving, hoe je je voelt of hoe het eten er uit ziet, of gepresenteerd wordt, is ook bepalend of dat kinderen het willen opeten of proeven.

Dus probeer soms eens creatief te presenteren, stop je restjes groenten in een bakje met daarover een dekseltje van bladerdeeg, of maak bakjes van (oud)brood en doe daar de groenten in die de kinderen lekker vinden, beetje kaas er over en even in de oven en je hebt een heerlijk gerechtje. Of dek de tafel eens als een echt restaurant, kinderen zullen dit leuk vinden en dus geneigd zijn meer/beter te eten.

Hier vind je ons lievelingsrecept van soep met broodbakjes. Maar ben niet bang om te variëren en creatief om te gaan met het recept. Kidsproof

Heb jij nog een lekkere variatie, dan ben ik heel benieuwd, laat me weten hieronder in een reactie.

Gezond eten hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, durf creatief te zijn!

Geniet van elkaar, de zon en lekker (en makkelijk) eten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.