Keep Calm..... maak ovenschotels

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 13:22

Ik wil graag werken, maar wil ook nog een goede moeder en een leuke partner zijn.

Of dat op zich al niet genoeg is, wil ik daarnaast ook dat mijn huis schoon en opgeruimd is, dat de kinderen lekker in hun vel zitten en dat ze ook dagelijks een gezonde warme maaltijd eten.

Soms is het best een worsteling, want je hebt zoveel rollen in je leven, je bent werknemer, moeder, partner, dochter, zus, vriendin etc. etc. De dag lijkt soms te kort om al die rollen en taken te vervullen.

Ik merkte aan mezelf dat het soms gewoon te veel is. En let op, niemand zegt tegen mij dat ik al die rollen en taken (tegelijk) moet vervullen, behalve ikzelf!

Dus als ík mezelf die dingen opleg, ben ík ook zelf diegene die dingen anders moet doen.

Ik heb voor mezelf op een rijtje gezet wat ik echt belangrijk vind en heb ook gezocht naar dingen die ik anders kan regelen/aanpakken.

Mijn grootste winst viel te behalen op het (willen) verzorgen van iedereen  in mijn huishouden (met 3 dochters van: 15, 13 en 5 jaar én een man). Pubers en manlief zijn echter groot genoeg om dingen zelf te regelen. Niet alleen moeten ze nu meer zelf doen, ze moeten nu regelmatig ook iets voor het ‘geheel’ doen, taakjes zoals een boodschap doen, stofzuigen, vaatwasser in- uitruimen, koken etc.

Ik hou van koken! Maar ik ben op werkdagen laat thuis, ik heb dan niet echt de tijd (en energie) om te koken. Tegen de tijd dat ik thuis kom, heeft iedereen HONGER! En mijn kinderen (en man) moeten dan snel eten anders wordt het heel ongezellig thuis.

Oplossing; zorg voor makkelijk en gezond eten.

Heel veel ovenschotels kan je de avond van te voren al maken, dan hoef je die alleen nog in de oven te schuiven als je thuis komt.

Ik heb een paar super simpele ovenschotels bedacht. Dit kunnen mijn meiden (en manlief) makkelijk zelf maken, ze schuiven het dan zelf in de oven en tegen de tijd dat ik thuis kom, staat het eten op tafel.

Daarnaast heb ik ook soep-dag  geïntroduceerd. Broodje of stokbroodje en klaar; prima maaltijd. Soep maak ik dan de avond van te voren. Diverse soepen vind je op:soep /voor- bijgerechten/ salade

Moraal van dit verhaal is natuurlijk dat ik mezelf allerlei taken en rollen toebedeel die heel vaak best wel wat minder mogen. Zodat er wat meer tijd ontstaat om te ontspannen, relaxen en genieten van de zon met een lekker glas wijn.

Probeer eens wat minder te ‘moeten’ van jezelf. Zodat je wat meer ruimte over hebt om te genieten, dat maakt je uiteindelijk ook een leukere moeder en/of partner.

Een voorbeeld van een supersnelle, simpele, gezonde ovenschotel is deze Pasta-ovenschotel. En ben niet bang om zelf te variëren. Gebruik gewoon wat je nog in de koelkast hebt. Broccoli kan je vervangen voor maïs, of courgette of spinazie. Salamiblokjes kan je vervangen voor hamblokjes, spekblokjes, rookworst, een blikje tonijn, of lekker vega met wat extra (mozzarella) kaas. Het recept vind je op: Kidsproof

Ben wat minder streng voor jezelf en geniet van de fijne en kleine dingen in het leven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.